Finske saune

Sa temperaturom vazduha 70-100°C

Sistem SMD Logo Izgradnja betonskih bazena

Najpopularniji tip sauna

Današnji wellness & spa centar, ne može da se zamisli bez finske saune u svom sadržaju. Ovo je najčešće korišćena sauna i praktikuje se gotovo u svim wellness & spa centrima.

Različiti izvori
toplote

Finska sauna je naziv za široko rasprostranjenu vrstu saune koja se praktikuje u većini wellness & spa centara. Izvor toplote može biti struja, gas ili one mogu da budu solarne, dok se u tradicionalnim saunama koristi zapaljeno drvo. Saune sa izvorom toplote od zapaljenog drveta se veoma retko koriste, osim u tradicionalnim saunama, koje neguju izvorne vrednosti njihovog nastanka.

Finske-saune-sa-razlicitim-izvorima-toplote
Aroma-terapija-u-finskoj-sauni

Aroma terapija
za savršen užitak

Sa temperaturom vazduha 70-100°C, sa niskom vlažnošću vazduha koja iznosi od 10 do 15 %, te je zbog toga zovu još i suva sauna. Voda kojom se poliva kamenje, moze biti obogaćena prirodnim aromama, eteričnim uljima, mente, narandže, limuna, breze, lavande, borovine i sl. Ovim se daje dodatan pozitivan efekat uključivanjem čula mirisa.

Prilagodljive
dimenzije

Veličina same saune nije definisana, te se koriste veće ili manje. Wellness & spa centri koji primaju grupe gostiju, poput sportskih reprezentacija ili centri koji održavaju saune seanse, praktikuju da u svom sastavu imaju i veće Finske saune, koje može korisiti veći broj osoba odjednom. Takođe, ima i malih finskih sauna, koje primaju do tri osobe. Sam kvalitet ne bi trebao da zavisi od veličine.

Prilagodjive-dimenzije-finskih-sauna
Izgradnja bazena i sauna Sistem SMD Logo Belo

Primeri naših sauna:

Zatražite ponudu

za izradu Finske saune

Popunite formular i očekujte naš poziv u kome ćemo Vas upoznati sa našom ponudom.