Slane sobe

Mikroklima prirodne slane pećine

 
Sistem SMD Logo Izgradnja betonskih bazena

Šta su slane sobe?

Slana soba je specijalno opremljena prostorija za halotretmane u kojoj su zidovi i pod obloženi kamenom solju. Halotretmani pozitivno deluju na mnoge zdravstvene tegobe i bolesti, ukazuju medicinski stručnjaci i podsećaju da se za blagotvoran uticaj soli na ljudski organizam znalo još u antičko vreme.

Dekorativne
i zdrave

Slane sobe čiji zidovi su obloženi kamenom solju su u isto vreme lepog izgleda i veoma zdrave. Osim kamenih zidova, slane sobe su opremljene i halogeneratorom. Za oblaganje zidova koristi se kamena, nejodirana so bez dodataka aditiva čija je uloga većim delom dekorativne prirode, ali pomaže i u održavanju specifične mikroklime slane sobe.

Halogenerator je uredjaj koji proizvodi suvi NaCl-aerosol i uduvava ga u pećinu, a mikroprocesor strogo kontroliše količinu aerosola u prostoriji u zavisnosti od toga da li su na tretmanu deca, starije osobe, sportisti…

slane-sobe-dekorativne-i-zdrave
Prednosti-haloterapije

Prednosti
haloterapije

Haloterapija predstavlja tretmane u kontrolisanom vazdušnom prostoru (slana soba) koji uz upotrebu halogeneratora simulira mikroklimu prirodne slane pećine. Prilikom tretmana organizam se prilagodjava specifičnim uslovima mikroklime što dovodi do uspostavljanja ravnoteže svih funkcija.

Ostali faktori koji utiču na olakšavanje tegoba su prijatna temperatura i niska vlažnost vazduha, kao i negativna jonizacija slanog aerosola. 

Primeri slanih soba:

Zatražite ponudu

za izradu slane sobe

Popunite formular i očekujte naš poziv u kome ćemo Vas upoznati sa našom ponudom.