Ruske saune - banje

lečenje | relaksacija |  zadovoljstvo

Sistem SMD Logo Izgradnja betonskih bazena

Rustični ili moderni stilovi

Banja treba da bude drvena i da u njoj pucketa vatra. Naše banje mogu biti potpuno autentične – u rustičnom stilu, ili u vrlo modernom izdanju sa svim potrebnim elementima.

Šta je
ruska sauna?

Ruska sauna je prostoriji za parenje u kojoj temperatura može biti oko 100 stepeni, a vazduh treba da bude što vlažniji. Ovaj tip saune se koristi već vekovima i predstavlja važan deo tradicije i kulture mnogih Rusa.

Ruska sauna je korišćena za zdravstvene svrhe, kao i za socijalne okupljanje. Danas, ruska sauna i dalje služi kao mesto za opuštanje i zdravstvene svrhe. 

Sta-je-ruska-sauna-banja
Razliciti-sadrzaji-ruskih-banja

Različite dimenzije
i sadržaji

Ruske saune ili banje se razlikuju u veličini i sadržaju, pa tako postoje velike banje sa više različitih prostorija za relaksaciju, dok postoje i ruske saune koje predstavljaju jednostavne drvene kabine.

Visoka temperatura i niska vlažnost vazduha pomažu kod čišćenja tela i opuštanja, što je ključno za zdravlje i dobrobit svakog pojedinca.

Rituali u ruskoj sauni:

Ruska sauna se sastoji od posebne drvene kadice u kojoj se sprema voda sa lekovitim travama koja se poliva po užarenom kamenju u peći. Ovaj proces stvara paru sa specifičnim mirisom. Parenje se radi sa metlicama koje su držane u hladnoj vodi, a zatim se preleću vrelom vodom. Pred masažu metlice se još dodatno podgrevaju, što stvara opojne mirise i omogućava jaču masažu. Metlice su važan deo ruske saune i obično se prave od hrasta ili breze. Ruske banje mogu biti rustičnog ili moderne izgleda sa svim potrebnim elementima.

Zatražite ponudu

za izradu ruske saune

Popunite formular i očekujte naš poziv u kome ćemo Vas upoznati sa našom ponudom.